header image
 

Kuifje te koop…bij Betapress, Bruna, Primera…

Hier zie je Kuifje met Kapitein Haddock verschrikt bij een model van de Eenhoorn.

Waarom toon ik dit plaatje..? Hierom. En niets anders.

Betapress, juichend gevolgd door Bruna en Primera, biedt een fantastische actie aan: Bouw dit bijzondere schip en verzamel tegelijkertijd veel waardevolle informatie omtrent het verhaal..!

Mooier kan niet. Het introductiepakket kost slechts 1 Euro en die had ik nog steeds in het puntje van mijn zak…

Nu ben ik helemaal Kuifje. En niet alleen ik, mijn huis ook. Kuifje slaat de klok hier.

Ik wil die serie wel. Zoveel lijkt het niet te kosten.

Maar sinds redelijke tijd vertrouw ik niemand meer. Dus ook Betapress niet. Bruna ook niet en Primera hing er nog om.

En wat blijkt..? Als je inschrijft wachten je maar liefst 125 afleveringen. En wat gaat dat kosten?

Bij automatische incasso ( makkelijk toch? ) komt het schip met alle interessante wetenswaardigheden je op een slordige 890 Euro. Zonder incasso op 990 Euro..!

Was ik een opa geweest met een kleinzoontje die dit zo graag zou willen bouwen dan had ik vanuit mijn Kuifje-hart onmiddelijk ingeschreven.  Zo’n opa zou ik zijn.

Kortom: heden ten dagen is Kuifje niet meer de held, maar de hoer.

De prachtige kleuren van mijn jeugdheld verworden tot smoezelig grijs.

Grijs van gruwel…

~ door Aad op 25 februari 2012.

3 Reacties to “Kuifje te koop…bij Betapress, Bruna, Primera…”

  1. dan toch maar vast intekenen, voor je het weet ben je opaAd! En tegen de tijd dat je 850 pakketjes hebt afgewerkt, kunnen jullie er samen mee spelen

  2. Dat soort dingen zie je hier heel veel op TV. ‘Bouw dit schip’ ‘Zet dit James Bond autootje in elkaar’ ‘maak elke week een blok voor je eigen quilt’. Het eerste pakketje uit de serie is altijd voor een belachelijk lage pijs, maar dan zie je aan het eind van de reclame in de kleine lettertjes dat je er dus een jaar zoet mee bent, en dat je al snel zo’n £350 kwijt bent aan dat geweldige autootje of die mooie quilt. Datdachtikdusniethe? ;)

  3. M’n mond valt open, toen ik de advertentie zag dacht ik….. en wat gaat dat bootje dan kosten? Maar dit is wel heel erg, hoeveel van die contracten zouden ze nou werkelijk afsluiten, vraag je je af . Het moet toch wel handel zijn anders zie je die dingen niet steeds verschijnen. Arme Opa’s die hier in gaan trappen, het moest verboden worden!

Reageer;
 

grayscale.gif