06 januari 2024 +

Geplaatst op

Het Hurksgenootschap, waarvoor ik vandaag een oproep op Social Media deed, is in mijn ogen een belangrijk genootschap. Niet enkel in het Roosendaalse.

Ik maak al wat langer deel uit van dit uiterst sympathieke genootschap, bestaande uit belangstellenden, oud-architecten, kunstliefhebbers en fotografie-liefhebbers. Ik kwam erbij op verzoek, ze hadden een architectuurfotograaf nodig. Kiekjes ter plekke zijn leuk, maar goede documentatie is ook belangrijk.

Het Hurksgenootschap brengt je op plekken waarvan je het bestaan nooit vermoed hebt. Een touringcar vol amusante informatiebronnen vergezelt je, dus je kennis wordt op een plezierige manier vergroot.

Zo bezochten we in 2016 een deel van het Ursulinenklooster te Waver, in België. Op de foto zie je al de pracht en praal van de tuinkamer, die in de rest van de bouwwerken werd voortgezet. Het gedeelte waar de verblijven van de leerlingen ooit zijn geweest, alsook hun leslokalen, waren afgesloten en geblindeerd. Onttrokken aan de buitenwereld.

Ik deed wat ik ooit had geleerd, zoals oudgediend fotograaf @Eef Nauta, vaak als alle deuren op slot moeten blijven kan er wel eens een vergeten zijn op slot te draaien, dus na vele deurkrukken vergeefs beroerd te hebben, trof ik wat ik zocht bij een enkele deur: toegang..!

De foto’s behoren tot mijn erfgoed, al hebben de Hurksgenoten er uiteraard inzage in gehad.

Dus, heb je liefde voor architectuur en historie in je interessepakket zitten, deel je wijsheid met anderen en doe je graag veel kennis en plezier op, doe dan met het Hurksgenootschap mee.

Niet twijfelen. Doen..!

2 reacties op “06 januari 2024 +&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *