07 januari 2024 +

Geplaatst op

Ik ben een liefhebber van muziek. Nogal zelfs. Nu zelfs  ook een jaartje praktiserend: harmonica.

Maar dat staat er even allemaal los van. Vanmiddag trad de Rhytm & Soul Revue op, in de Moriaan.

Voor de niet-kenner, de Moriaan is van het betere eten en drinken, en bovendien gezelligheid, de band Rhytm & Soul  Revue is een verzameling vrienden die zich door de jaren heen bekwaamd hebben in de muziek, en goed ook. Zij traden op, en ik was er met een kleine verzameling vrienden bij. Bovendien, het was een juist moment om elkaar nieuwjaar te wensen, en dat gebeurde ook. In sommige gevallen pak je elkaar even vast op een manier alsof je elkaar een jaar niet gezien hebt, hetgeen misschien overdreven is. Maar het voelt wel fijn. Vertrouwd zelfs, soms.

De zangeres van de band ligt ziek thuis, en er bevindt zich geen loslopende vervangsters in het café. Terwijl Roosendaal toch echt wel zangeressen die hun mannetje staan, kent. Maar niet op dit moment, op deze plek.

Maar de Moriaan vult zich met muziek, en iedereen geniet. De band zit lekker in haar jasje, de blazers geven schitterende partijen af en zanger/gitarist John Zwetsloot groeit bijna gewoontegetrouw in zijn rol van muzikant en entertainer.

De aanwezigen genieten, en blijven dat doen. Bij andere horecabedrijven bemerk ik soms dat er tijdens het optreden gasten binnenkomen die zich brutaalweg met hun rug naar de band opstellen en vervolgens met elkaar gaan socialiseren op een allesoverheersende respectloze wijze waar de honden geen brood van lusten. Hoe genant ook.

Vanmiddag bij de Moriaan gebeurde zulks niet. Iedereen bleek voor de muziek, en de muziekmakers te komen. Er werd wel gebabbeld, maar niet over de muziek heen. En dus was het genieten met z’n allen.

Iedereen tevreden, iedereen blij en volgend keer zijn we er allemaal weer bij. Wie weet zonder John Zwetsloot, want zijn stembanden hebben het ontzettend te verduren gehad. Als dat maar goed komt.

Laat dit de aftrap van een schitterend Roosendaals muziekjaar zijn geweest. Dan komt het wel goed..!

Eén antwoord op “07 januari 2024 +”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *