23 Januari 2024 +

Geplaatst op

Vandaag vond de tweede ontmoettingssessie in de voorbereiding op het Belevingsfestival 2024 plaats. Parrotia was the place to be, en het heette een ‘Stamppotbijeenkomst’ te zijn. Dat was bij binnenkomst aan de heerlijke geuren al te merken. Hutspot, boerenkoolstamppot met warme rookworst en geurende spekjes.

Bekende gezichten en nieuwe gezichten, en goede ideeën. Maar wat voor mij belangrijk was waar ik het Café  De Halve Smart zou inrichten. Immers, een prikkelarme kroeg stelt zo haar eisen, dat kan iedereen zich voorstellen. Hoewel, veel mensen denken het te weten, terwijl ze tegelijkertijd niet beseffen dat ze het gewoon niet weten.

Het Café De Halve Smart, is in dat eerste jaar van haar bestaan wel genoeglijk bekend bij velen. Dat was fijn. Ik kon me dus verdiepen in enkele pitches, waarvan er een mijn volle aandacht trok. De dame in kwestie was interieurontwerpster, die zich bezig hield met het ontwerpen van prikkelarme ruimtes, en dat, gezien haar presentatie, ook ontzettend goed deed.

Iemand die het waard was om eens van gedachten te wisselen, en waarmee wel eens een mooie kruisbestuiving plaats zou kunnen. Toen bleek dat ze dezelfde ruimte in Parrotia wenste als ik op het oog had, lag de oplossing voor de hand. Ik de ruimte, zij de aankleding en dat zou wel eens heel boeiend kunnen worden.

De motor van de bijeenkomst begon goed te lopen. Idee na idee na idee na idee.

De klapper vond ik het plan om bij de bar platen aan de wand te hangen waarop middels tekeningen de gebarentaal wordt uitgelegd. Je kunt je drankjes bij de bar alleen maar bestellen met gebarentaal , en lukt dat niet, dan heb je pech. Eén van de frustraties die iemand met een beperking tegenkomt. En zo kunnen de bezoekers van het Belevingsfestival persoonlijk kennis maken met welke beperking dan ook.

Het wordt voor mijn beleving dit jaar grootser en professioneler dan verleden jaar. Er is veel geleerd van die eerste editie, die toch ook succesvol te noemen was.

En ik voelde me wel trots met al deze inspirerende Roosendalers om me heen. Dit kan toch maar in ‘ons stadje’.

Na carnaval beginnen we met de publiciteit..!

3 reacties op “23 Januari 2024 +&rdquo

  1. In mei. De juiste datum moet nog hier en daar afgestemd worden, ik verwacht begin mei. Maar het wordt heel leuk, met binnen en buiten activiteiten op de Markt en in het park. Na de carnaval pakken we uit en komt alles via diverse media naar buiten… 😉

 1. Hoi Aad,

  Mooi om te lezen, ook wat andere blogs die ik net even heb bekeken. Openhartig!
  Interessant om elkaar zo te ontmoeten en ik ga nog even uitgebreid met je contacten ;).

  Wat een eer om mijzelf terug te lezen in jouw blog en mijn verhaal je aanspreekt. Net zo goed als jouw verhaal mij pakt. We gaan daar zeker wel uitkomen.

  Ik las natuurlijk nog even mee naar het commentaar hieronder. De datum is reeds bekend, op 24 mei! Ik dacht net zo handig voor de agenda.

  Met uiteraard een stijvolle groet van mij.
  Priscilla
  Interieur by Pris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *