21 februari 2024

Geplaatst op

Was ik als kind enorm bang van de tandarts die je ogenschijnlijk altijd enorm pijn deed en die zich geen mieter aantrok van al die kermende kinderen die in zijn grote  martelstoel opgesloten zaten.

Het moment dat ik mijn tandarts , die me met zijn hoog gierende boor maar door bleef gaan met zijn marteldaad, tegen zijn knieschijf trapte, zal ik nooit vergeten. Wat reageerde hij kwaad. En even had ik het idee dat ik ‘gewonnen’ had. Voortaan zou hij me niet negeren, nooit meer.

M’n verontschuldigingen heb ik hem nooit aangeboden. Dat had hij tenslotte naar mij toe ook nooit gedaan.

Vele jaren later, toen ik in Roosendaal kwam wonen, leerde ik een goede tandarts kennen, een vakman. En mijn angst verdween. Nu resideert mijn tandarts in Zevenbergen, en ik ga er fluitend naar toe. Een goede tandarts is veel waard.

Thuisgekomen een rondgang met de camera gemaakt. Ik wilde een foto maken van de veranderende situatie tijdens de bouw van het nieuwe Norbertus/Gertrudis. Daarna de Brugstraat in, en toch maar eens een kijkje in de Antoniuskapel genomen. Zo te zien wordt deze intensief bezocht. Ook door mensen met een verkeerde bedoeling, maar de buurt is alert. Veel onraad wordt op die manier voorkomen.

Ik kwam in korte tijd veel te weten over dit kleine bouwwerkje, dat daar niet zomaar staat. Het is op een ‘Leyslijn’ geplaatst, een plek met een helende werking. Zowel lichamelijk als spiritueel. Ik had geen rusttijd, want in voorbereiding op de expositie ‘Le Petit Prince’ , startend in april, was een ontmoeting met de medewerkers van ‘Het Vliegend Museum’ van belang.

Immers, we hadden best veel voor elkaar betekend in aanloop naar de expositie van de roemruchtige luchtvaarpionier Pinneke Busch uit Roosendaal, die ervoor zorg had gedragen dat de Nederlandse luchtvaart omstreeks 1910 geboren werd in de weilanden van West Brabant, en dat Roosendaal de eerste plaats was die een ‘Nederlandsche Vliegweek’ organiseerde.

Pinneke werd uiteindelijk vermoord in Amsterdam en opgevouwen in een kist onder een betonnen vloer weggeborgen.  Hoe dan ook, de band met de mannen van Seppe is sinds die tijd een stevige. Dus ook nu kunnen we best wel een en ander voor elkaar betekenen.

Bovendien hadden ze een opgegraven Messerschmidt ME 109 staan, met een bijzonder verhaal erbij.

Enfin, het was een bijzonder vruchtbare dag, om kort te gaan…

3 reacties op “21 februari 2024&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *