20 – 04 – 2024

Geplaatst op

Record Store Day vandaag..!

Ik had het optreden van Nienke Dingemans op mijn lijstje, en daarna een bezoek aan de Waterput en als stevig toetje Fools Dedication in De Klomp in Etten-Leur.

Nu vind ik het formaat van Fools Dedication te groot voor een huiskamerkroeg als De Klomp. De beste muzikanten staan daar tegen kletsende ruggen aan de prachtigste nummers te vertolken en dat levert mij enkel ergernis op. Goede muzikanten verdienen het respect van de aandacht, op z’n minst.

Maar ik kon toch niet met m’n vrienden mee. Ook vandaag was het nog zaak rust te nemen. Een lief berichtje in de morgen zorgde ervoor dat ik niet in het gesip zou geraken, en het bezoek van m’n vrienden tussen twee optredens door, gaven kleur aan mijn dag. Af en toe een What’s App babbeltje kan wonderen doen.

Verder verdiepte ik me in het Fonds wat ik had opgericht om centjes te vergaren voor de op te richten Petanquevereniging in Wiekendael. Hoe bereik ik mensen, hoe overtuig ik ze van het belang..?

De website https://www.gofundme.com/f/petanquevereniging-voor-wiekendael lijkt me duidelijk, maar ik mis de namen van mensen waarvan ik zeker weet dat ze het plan zouden steunen. En dat voelt raar. Is mijn uiteenzetting, en de uitleg van het beoogde doel niet goed genoeg..?

Ik moet niet teveel piekeren, zeggen sommigen. Maar goede plannen vragen nu eenmaal piekertijd. Doe je niks, dan gebeurt er ook niets. Laten we wel zijn.

Facebook vertelt me genoeg om plannen te bedenken. Eef Nauta meldt dat de Elbe vaart, dus we kunnen van wal steken, als het aan mij ligt met veel fotografen aan boord. Anita en Jan laten weten dat de mosselen goed zijn in Italië, maar ik kan er niets mee hier in Roosendaal. Al gun ik het hen van harte..!

Al rondpratend en in mezelf denkend zou ik de zon af willen roepen over iedereen om me heen. Het blijft te lang grijs. En dat ik mezelf vergaloppeerd heb door te veel inspanning en drukte om heen, ik geloof het meteen.

Maar als ik stil ga staan, dan valt er ineens veel meer stil. Laat dat duidelijk zijn. De zorg schiet tekort, maar niet met opzet. Velen van ons schieten tekort, maar ook weer niet met opzet. En toch moeten we het met z’n allen doen.

Het is heerlijk om met elkaar, en een biertje, en een wijntje, de oplossingen aan te dragen. Ik geniet ervan. Maar uiteindelijk zal de tijd de ruimte moeten geven.

En tijd is schaars…

Eén antwoord op “20 – 04 – 2024”

  1. Tussen wat men wil en kan zit soms een wereld van verschil. Ik vond dat ik wel kon lopen naar de Stopera, 4km. Nu thuis strompel ik of hang in de sta-op-stoel. Dat lopen met daarna nog een rugzak en 2 tassen boodschappen, bleek teveel. Vreemd he..?🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *