02 februari 2024

Geplaatst op

Het is leuk als je jouw interesses kunt delen, het biedt ten alle tijden meerwaarde en je vergroot elkaars kennis.

Met Eric Lotterman ( jaja, broer van… ) deel ik de mateloze interesse voor kunst en geschiedenis en wat er vanmiddag in het Tongerlohuys te doen was, dat leek wel ergens op.

Velen hadden aangenomen dat het kasteel, dat na de 80-jarige oorlog als  zodanig geslecht was, een soort ‘hobbykasteeltje’ was, dat daar onder de akkers van Wouw lag. Ik ben ooit eens voor de krant met een gids meegegaan die wist waar het kasteel zich zou bevinden, en inderdaad, als ik met een stuk betonijzer in de grond prikte, dan klonk het getik van de stenen muren die in het land verborgen, maar wél aanwezig waren. Maar nu blijkt dat het verhaal van het kasteel een heel groot, omvangrijk en diepgaand verhaal is, en de bewijsstukken liggen in het Tongerlohuys, waar Benjamin Scheltema schitterende illustraties op de wanden heeft aangebracht in zijn onmiskenbare, vlotte, eigen stijl.

En dat maakt het dan weer meteen zo lekker Roosendaals, ik kan daar best een trots gevoel aan overhouden.

Terug naar Wiekendael voor wat rust, dat was wel nodig. Op het menu pronkte zoals elke vrijdag vis die nooit als vis smaakt en de bite van iets nat karton-achtigs heeft. Ik had geen noodpoot ( gegrilde kippepoot ) in de vriezer dus maar de noodroute naar de stad via RBC genomen. Daar weet je zeker dat wat je krijgt smaakt naar hoe het heet, en kon ik met een gevulde maag naar De Kring.

Daar stond vanavond Het Zwanenmeer op het programma. In eigentijdse choreografie van Stijn Celis, vertolkt door de internationale groep Introdans. Het was prachtig, al moest ik wel wennen aan de opblaasbare decorstukken. Ik moest echt denken aan Barbapappa, al zal het me misschien verweten worden. En wellicht mag ik het niet zeggen in onze hedendaagse woke-wereld, maar mannen in witte balletpakjes en dito tutu’s, ik vind het geen gezicht.

Maar hoe dan ook, ik vond het een prachtige voorstelling en heel veel balletkindjes zullen met hun balletmama’s en balletoma’s niets te kort gekomen zijn, want er was zelfs een meet & greet met een paar dansers..

En start – en pose… 😉

Eén antwoord op “02 februari 2024”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *