12 februari 2024

Geplaatst op

Het is maandag. Carnavalsmaandag. Maar dat is buiten, die Carnavalsmaandag met vanmiddag uiteraard de Leutmarkt, een van de hoogtepunten van het Tullepetaons Carnaval.

Het zonnetje dat er vrolijk bijhangt vandaag, kan de leut voor de kinderen, maar ook hun papsen en mamsen, opa’s en oma’s en losgeslagen tantes alleen maar vergroten. De kou die mij de afgelopen dagen in haar klamme greep heeft gehouden, lijkt eindelijk los te barsten en ik zie letterlijk het snot voor ogen. Ik begin wat aan m’n fotografenpraatje voor morgen te schrijven. Ik heb het idee dat sommige mensen er wel wat mee kunnen. Anyway, als het een inspirerende uitwerking heeft, dan is dat mooi meegenomen.

Met iedere foto die je maakt vernieuw je jezelf, is mijn idee. Het voegt een stukje geluksgevoel toe, een verrijking en een opwaardering van je zelfrespect, en je geeft er anderen wat van mee.

En dat laatste is belangrijk, vergeet dat niet.

Ineens gaat m’n telefoon. Mijn telefoon, nu, tijdens carnaval..?

En het herinnert mij meteen over een typisch Roosendaals gebruik, dat alles met afspraken en te nemen acties te maken heeft, en waar, toen ik begon in de Molenstraat, m’n bakkes letterlijk van openviel: het dingen over de carnaval heen tillen.

Telkens als je iets in de dagen voor carnaval wil afspreken, of gedaan wil hebben, dan vindt je gesprekspartner dat het beter is ‘als we het over de carnaval heen tillen’. En iedere Roosendaler lijkt dat te willen. En tijdens die dagen wordt ‘het’ carnaval inenen ‘de’ carnaval.

Dus, de afgelopen dagen is er behoorlijk wat over ‘de carnaval’ heen getild, reken maar.

En aldus rammelt mijn telefoon, want ik ben met best wel wat bijzondere dingetjes bezig, en die over de carnaval heen getild zijn geworden geweest.

Blijkbaar is voor de persoon die aan mijn lijn hangt een weekend carnaval meer dan genoeg, en sneert nog aan het geluid van mijn stem te horen ‘dat ik zeker niet weg ben geweest..?’ Grote hilariteit terwijl het snot vanuit mijn neus m’n mobieltje inloopt.

Maar zijn berichtje is best belangrijk. En daarover misschien binnenkort meer… 😉

3 reacties op “12 februari 2024&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *