09 maart 2024

Geplaatst op

Zaterdag, maar geen vrije zaterdag, want genoeg te doen.

De uitvaart van Jos zou vandaag plaatsvinden, voor de bewoners van NAH te volgen integraal op het tv-scherm in de huiskamer. Ik wil een dergelijk gebeuren het liefst in m’n eentje meemaken. Het laatste moment tussen Jos en mij, daar hoeft geen volk bij te zitten.

En ik had een klus als fotomodel, voor het nieuwe promotiemateriaal van Schouwburg De Kring. Wat een plezier, en hoe leuk om eens een andere kant van directeur of-ik-weet-niet-wat-al-meer Jan-Hein Sloesen te leren kennen.

Wat een geraffineerd entertainer is die man, dat bleek wel tijdens de sessies. Lachen in gradaties, het vraagt enorme beheersing.

Maar het was wel vermoeiend gebleken, lachen vraagt meer energie van je dan je zou denken. Poe hee.  

Dus pakte ik een rustmoment alvorens ik twee afgevaardigden van Petanquevereniging De Bommequet en Oeleboule in het Atrium zou ontvangen.

Ik acht het belangrijk dat een Petanquebaan aanleggen, en een enthousiast clubje mensen daaromheen, bestaande uit bewoners met hun eventuele handicap en wat leuke vrijwilligers, degelijk wordt opgezet.

Ik heb veel geleerd, over wat er bij komt kijken en hoe een en ander aan te pakken. En raad en meer, dat willen de mensen van De Bommequet graag komen geven. Een petanqueclinic voor de mensen, zodat ze de kneepjes van de sport leren kennen, het kan allemaal gaan gebeuren. Hoe mooi is dat..!

Dit soort activiteiten vormen ‘uitjes’, waar de bewoners naar uit kunnen kijken, en waar ze wat genoegen en voldoening uit kunnen putten.

Aan mij nu om een en ander in gang te zetten. Een fonds op te richten. Eventueel sponsors die middels een reclamebordje op de baan ons financieel willen helpen… En wat al niet meer…

Eerst maar eens m’n eigen enthousiasme, overgenomen van mijn gasten deze middag, laten landen. En dan morgen, voordat we De Moriaan gaan bestormen vanwege het optreden van Spider & The Fly, keurig een to-do lijstje samenstellen. En op die manier gaat het allemaal heel leuk worden…

Nog even langs Helios, tot besluit van de dag. En als afsluiting van een grandioze vakantie van vrienden. Het leven, dat moet gevierd…

Eén antwoord op “09 maart 2024”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *