10-03-2024

Geplaatst op

Zo raar, hoe dagen kunnen verlopen…

Weet je, ik dacht, als de uitvaart van Jos gedaan is, dan is het definitief. Maar dat bleek een vergissing, echt waar .

Vanmorgen tijdens het wakker worden dacht ik aan Jos, zag zijn guitige blik voor me en hoorde zijn zware stem. En dat niet alleen. Ik begon het hele rijtje ‘gemis’ af te gaan, terugdenkend aan mensen die ik heel erg ben gaan missen, gedurende de jaren. Niet alleen omdat ze stierven, maar ook omdat ze niet meer in mijn leven dagelijks passeren, om welke reden dan ook. Ik besloot meteen aan de dag te beginnen, even het verdriet terzijde  geschoven want dat schiet niet op.

Aan de ontbijttafel legde ik de kersverse petanque-plannen op tafel, sprak erover met de medebewoners. Dat iedereen mee kon doen, handicap of niet. Immers, de kracht van een team bepaalt de prestatie, elkaars kwaliteiten benuttend. En al gauw begonnen er mensen mee te denken, en ontstond er een verlanglijstje. De gezelligheid kwam weer terug.

Eigen shirtjes natuurlijk, dat wilden ze. En ballen. En een partytent. En een EHBO-tent. En een landingsplaats voor een traumahelikopter, mocht iemand een bal onverhoeds tegen het hoofd krijgen. Al pratende maakte de een  de ander nog gekker als zichzelf, en het gegrinnik klonk weer op de afdeling. Maar daarmee hadden we Jos niet terug. Maar wél het uitzicht op een leuke zomer. Want naast Wiekendael Spoor konden we uitzien naar een Petanquecompetitie die z’n weerga niet zal gaan kennen. Tenminste, als het lukt. Want enige sponsoring is onontbeerlijk, zoals zo vaak bij goede ideeën.

Dit even losgelaten, want in De Moriaan zou de comeback van Spider & The Fly gevierd gaan worden. Gitarist Arjan de Bruin was door zware ziekte toch wel een aardig tijdje uit de running geweest, maar terugknokkend stond hij weer op het podium, naast John Zwetsloot, die zichtbaar genoot met zijn oude gitaarmaat aan zijn zijde, ten overstaan van een volle bak in De Moriaan.

Ik vond het prachtig er vrienden weer te zien, om samen plezier te hebben om de mensen en de dingen om ons heen, en te genieten van  de muziek. Want iedereen genoot zichtbaar. Kaatje was er, en maakte notities. Dat betekent uitbreiding van de playlist van Loud & Proud, en wie weet wat nog meer.

Nog een hapje samen, een hand, een kroel…

De zomer mag beginnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *