11 – 03 – 2024

Geplaatst op

Een zondagmiddag zoals gisteren in de Moriaan, waar Arjan de Bruin en John Zwetsloot zich als vanouds als Stonesduo lieten horen, doet een mens heel goed. Het is natuurlijk ook het samenzijn met oude en nieuwe bekenden, het weerziens en het plezier maken waarbij muziek een soortement van bindmiddel is.

En de Moriaan op zichzelf, waar menigeen al zoveel herinneringen heeft liggen, speelt natuurlijk ook een rol. Al met al gelijkertijd ook positief vermoeiend, en wat een prestatie van Arjan de Bruin eigenlijk. Ik telde 4 sets gisteren, en in een behoorlijk tempo, en sprankelend gitaarspel, ik geef het je te doen.

Zo sukkelde ik de morgen in. Want veel energie, nee, dat had ik niet meer. Wél veel stof tot praten, wat ik meer als afleiding gebruikte, eerlijk gezegd. Want in recente tijden kwam Jos altijd na zijn ontbijt op een sukkeldrafje mijn richting uit. Hij begon de dag graag met vrolijke praatjes. Ik had wel wat vrolijke praatjes, zoals het feit dat een komkommer goed voor je geheugen is, en waarom, dus we hadden wel wat plezier, maar toch…

Een voormalig zuster die nu elders werkt, stuurde me een appje, informerend naar mijn stemming. Gezellig, een beetje beppen via die What’sApp. Maar ze had de avonturen van Jos en mij nog wel voor ogen. Hoe was het nu..? Tja het besef van mooi geweest, en het zal nog wel even duren, dat onwennig voelen omdat iemand er niet meer is. En nooit meer terugkomt.

Het leek buiten zonder ophouden te regenen. Toch besloot ik maar naar buiten te gaan. M’n aangezicht lekker nat laten worden, het deed me goed. Er zijn mensen die regen als verafschuwend ervaren, maar ik heb er minder last van. Doe er zelfs vaak mijn voordeel mee, ook tijdens het fotograferen. Regen regenereert, en ook de regen brengt lente met zich mee…

Voor velen duurde de dag te lang, blijkt. Ik vermaakte me wel met loopoefeningen, maar velen zitten aan een rolstoel vast. De hedendaagse rolstoelen zijn een slag groter dan de vorige generatie, gemotoriseerd en voorzien van tafelblad. En daar zijn de huiskamers hier niet op berekend. De beweegruimte is kleiner. Dit en de voortdurende regen buiten zorgen ervoor dat er weinigen blij kijken. Terwijl het eten toch lekker was vandaag: Boerenkoolstamppot met een worst.

Jos zou meteen een portie voor morgen bewaard hebben…

Jos was daar slim genoeg voor…

2 reacties op “11 – 03 – 2024&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *