02 – 04 – 2024

Geplaatst op

April begint van start te gaan. De agenda vertoont toeters en bellen, en genoeg  zinvolle momenten.

Vandaag 2 april. Deze datum heb ik samen met het management vastgesteld als zijnde de startdatum van het Project Petanque in diverse fasen. Vanaf vandaag zou er gewerkt gaan worden aan de renovatie van de huidige baan, die er nu wat verloren bijligt.

Ik ga een kijkje nemen, en een enthousiaste medebewoner wil mee. Hij heeft zichzelf spontaan tot ‘Baancommissaris’ benoemd, en geniet volop van het hele plan. Hij heeft ook spontaan de naam ‘De Kwieke Ketsers’ voorgedragen , als zou het de vlag zijn die de lading dekt. Ik geniet van zijn enthousiasme.

Dit zou ik er bij iedere bewoner in willen zien sluipen, het weer spontaan plezier ergens in hebben, ergens zin in hebben.

Ter plekke maak ik wat werkfoto’s, uiteraard ook van de Baancommissaris bij ‘zijn’ baan. Hij bepaalt ook meteen waar de catering moet komen. Hij is duidelijk in zijn nopjes.

Ik schrijf een introducerend verhaaltje op Facebook. Immers, het idee moet gaan leven, moet als een olievlekje de stad inkruipen en zich daar langzaam maar zeker door de straten heen te verspreiden en op plekjes blijven plakken waar dat nodig is. Want ik heb vrijwilligers nodig, en het liefst leuke, toegewijde..

Mensen die begrijpen dat de bewoners dit als een uitje zien, en dus volop plezier willen beleven, voor zover dat mogelijk is. Ik vertrouw erop dat het gaat lukken. Petanque is een sport die verbindt. Er hoort een drankje en een hapje bij, en een sfeer van ontmoeten. En wie weet wat er allemaal nog bij kan komen…

De tijd die me vandaag restte heb ik wederom gevuld met digitale Lomografie. Ik lijk het vrij aardig te gaan beheersen, maar schijn bedriegt. Ik wil de materie dermate gaan beheersen dat ik de uitwerking van bepaalde handelingen kan voorspellen, en op het niveau waar ik me nu bevindt is dat vrij lastig. Afwijkingen, vooral in optiek, zijn heel moeilijk te voorspellen, en voor te stellen. Maar het is een enorm goede hersengymnastiek, stel ik mij voor. M’n brein  is voortdurend bezig met verbeelding van beeld, de foto moet nog ontstaan terwijl-ie in feite al is genomen.

En morgen moet ik weer op pad. Er staan grote dingen te gebeuren…

Eén antwoord op “02 – 04 – 2024”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *