24 februari 2024

Geplaatst op

Zaterdag. Het kan alle kanten op vandaag, maar ik hou me gedeisd. Er zijn belangrijke dagen op komst, en ik wil dan zo fit mogelijk zijn.

Een mail van het productiebureau van het Belevenissenfestival 2024 zorgt ervoor dat ik me niet hoeft te vervelen. Het moment dat het woord ‘Promotie’ met een hoofdletter geschreven gaat worden breekt aan.

Dus er moet drukwerk in allerlei varianten komen, er moeten promotiefilmpjes gemaakt en je moet je eigen programma op orde hebben. Nou, dat is niet tegen dovemansoortjes gezegd. Ik zorg sowieso altijd dat het akkefietje dat ik dan onder handen heb, in orde is. Er is nog een mogelijkheid van samenwerking met Priscilla Nieuwlaats, die zeer kundig is in prikkelvriendelijke omgevingen, hetgeen voor mensen met NAH behoorlijk belangrijk is.

Voor het overige hebben Toon Willemse van de NAH-Club Roosendaal en ik als ervaringsdeskundige, en namens NAH Wiekendael, in onze samenwerking de zaakjes wel op orde.

Het thema dit jaar is: ‘Wat als jij mij bent’, en dat is een goeie hoor.

‘Wat als je blind bent…’ ‘Wat als je doof bent…’ ‘Wat als je verlamd bent…’ Wat als je een hersenaandoening hebt opgelopen, je verdriet en je pijn niet lijken op te houden, en niemand in je omgeving je nog begrijpt..?

Zo hebben we nu al meer dan 20 onderwerpen, die we een plekje gaan geven in Parrotia, en erbuiten. We hebben een park achter ons, en een gezellige Markt voor ons.

Toon en ik hebben het Café De Halve Smart vorig jaar bedacht en op poten gezet. NAH-lotgenoten waren er van harte welkom. Maar ook hun partners, hun vrienden, hun familieleden. Voor zover die er nog zijn.

Voor een NAH-slachtoffer wacht er gegarandeerd één lot, en dat is van de eenzaamheid. De gevolgen van een CVA bijvoorbeeld kan bij iedereen verschillend zijn, en sommige aandoeningen zijn nog maar latent aanwezig. Je omgeving beweert wel veel van de materie te weten, maar de werkelijkheid is anders. En zodoende is de kans dat je alleen met jezelf blijft, groot.

Ik woon met deze mensen, ik zie hun verborgen verdriet dagelijks. We hebben veel plezier, maar vaak lachen we als boeren met kiespijn die wel beter weten.

En zodoende kan ik vandaag mezelf wel bezig houden. Met dingen bedenken waardoor zaken duidelijker worden dan ze nu zijn. Tekst, beeld, beleving… Het zijn zulke  belangrijke facetten.

Maar als het voor iedereen ietsje meer van een geluksgevoel kan opleveren.., dan graag…

5 reacties op “24 februari 2024&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *