14 – 04 – 2024

Geplaatst op

Een zondag zonder feitelijke afspraken, een zondag zonder geplande bezigheden. Het zou wel eens goed voor mij kunnen zijn, zegt dan een zorgelijke zuster.

En ze heeft wel gelijk, in het opzicht van het feit dat herstel van deze 2024-griep zo liederlijk lang duurt – en niet enkel in mijn geval – dat een dag zonder al te grote inspanningen of al te veel prikkels zeer welkom is.

Ik beleef ontzettend veel plezier aan m’n buurman aan tafel, Ad. Ad heeft altijd een kraam met ceedee’s gehad op markten en braderieën , en zijn kennis van onbekende nummers, zangers en bandjes is onmetelijk. Hij heeft ook letterlijk alles op moeten geven bij zijn komst naar hier, en dat berokkent veel verdriet.

Maar, we hebben een plan: Ad gaat op Facebook iedere dag een plaatje draaien, en elke week mogen de luisteraars een ‘Plaatje van  de Week’ kiezen. We noemen het de ‘Ad Nooyens Sound Express’, en hij wil er ook mee gaan optreden.

Des te langer we er over praten, des te leuker lijkt het te worden. Ook in dit kleine circusje van ons missen we Jos en Arthur. En mijn conclusie na alle ervaringen van de afgelopen dagen is dat we nu geen ‘thuis’ meer hebben. De warmte is weg. Verdwenen. Ons afgepakt..? Wie zal het zeggen.

Feit is dat onze medebewoners tijdens hun verblijf in groter waren in hun medemenselijkheid dan menig besefte. De gaten zijn geslagen, en lastig nog te vullen. Maar we hebben de draad weer opgepakt, we gaan door. Onder het motto ‘Komt goed, zee Kee Kop’, de hoofden geheven, al knikken de knieën een beetje.

Ik denk veel na, waardeer m’n eigen positie nu ik tracht te herstellen, en het gemis beleef. Het schiet allemaal niet op. Maar ik laat m’n kop niet hangen. Hou te veel van mensen en de dingen die in mijn ante-CVA leven zijn opgebloeid en vruchten gaan afgeven die met liefde geplukt mogen worden.

Er wacht een bijzondere maandag. Eén van de belevenissen zal zijn het aanpassen van een korset. Het zal niet aangenaam zijn, maar wellicht is het een schoorvoetende stap in een goede richting. Maar dat moet blijken.

Deze gedachtengang , het speelde allemaal door mij heen tijdens deze ‘low level Sunday’.

Er is nog veel te doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *